Bio módszerek a kiskertben

Bio módszerek a kiskertben! Számtalan módon, úton keressük a lehetőségeket, hogyan védekezzünk, kezeljük a kertben előjövő betegségeket, hogyan űzzük el a parazitákat.

Minden kertművelőnek fontos, hogy olyan zöldséget, gyümölcsöt tegyen a családi asztalra, ami vegyszermentes, vagy bio módszerekkel volt kezelve az ételünk.

Ezen az oldalon néhány bio, vegyszermentes módszert gyűjtöttünk össze, ami segíthet a kiskertek művelésében.

A gyüjteményünk folyamatosan bővül, és olyan módszereket ajánljunk, melyet mi is kipróbáltunk már.

Jó olvasgatást!

DSC_0101

Őszi lemosó permetezés: fontosabb, mint a tavaszi? Mutatjuk a megfelelő kombinációt!

Beköszöntött az őszi, hidegebb időjárás, ami egyet jelent kiskertünk számára: jön a pihenés időszaka!
Az ősz beköszöntével nagyon fontos, hogy úgy térjen nyugovóra kertünk minden zuga, hogy tavasszal a kezdés könnyű és örömteli legyen.

20210812_190211

Rohad a zöld paradicsomom! – A kálcium hiány megoldása bio módszerrel

Idén minden kiskert kálcium hiányos? Jogosan merülhet fel a kérdés, hiszen, ha végig lapozzuk a közösségi oldalak kertészeti csoportjait, számtalan olyan problémával találkozunk, ahol a termések fala bebarnul, és belapul, kiszárad egy ujjnyi rész a termésből, vagy teljesen elszárad az.

hobby_kertesz_22

Természetbarát madárijesztő a konyhakertbe

Szeretjük a madarakat; szeretjük a csicsergésüket, a rovar- és bogárirtó módszereiket, ha új család költözik a fára, szeretjük apró lényüket. Védjük, óvjuk őket, hogy minél többen járjanak a kertünkbe.

11

Virágmixvédelem! Hogy csalogassuk konyhakertünkbe a hasznos rovarokat?

Már nagyanyáink is tudták, hogy szükség van a virágra a konyhakertben, nemcsak azért hogy színesebb legyen, hanem, hogy a hasznos rovarokat odacsalogassák, a kártevőket pedig elriasszák.